התחממות גלובלית בצורת סרטון ופתרונות סיבות וסיכום

התחממות גלובלית בצורת סרטון ופתרונות סיבות וסיכום

מידע לתלמידים, מורים וכל מי שמתעניין בנושאי אקלים וסביבה. התחממות גלובלית בצורת סרטון ופתרונות סיבות וסיכום לבתי הספר ותיכון מדוע העולם מתייבש והנהרות נעלמים?. אלו פתרונות להתחממות הגלובלית והתייבשות.

מדוע ישנה בצורת בעולם? התחממות גלובלית בצורת סרטון סיכום סרטון פתרונות אקלים

לאירופה המתייבשת ולנהרותיה המידלדלים, נוספה השבוע הפתעה: עשרות כלי שייט נאציים ממלחמת העולם השנייה, עמוסים בתחמושת ופצצות, נחשפו בנהר הדנובה, סמוך לגדה של עיירה סרבית – לאחר ירידה דרמטית במפלס הנהר. הכתבה של דב גיל-הר,

בשל הבצורת: עשרות ספינות גרמניות ששקעו במלחמת העולם השנייה נחשפו בדנובה

בעשור האחרון סוגיית האקלים הפכה לנושא שיחה מרכזי בעולם. אולם בפועל הנזקים ממשיכים לפגוע בפני כדור הארץ ובאים לידי ביטוי בכל תחומי החיים. למה זה קורה?. השינויים באקלים שהופך חם יותר באים לידי ביטוי לא רק בקרחונים נמסים בקוטב הצפוני או בגרנלנד, אלא ביוקר המחיה ובאיכות החיים של כל אחד מאיתנו.

התחממות גלובלית בצורת סרטון ופתרונות סיבות וסיכום לבתי ספר תמונות הסברים

התחממות גלובלית בצורת סרטון ופתרונות סיבות וסיכום לבתי ספר תמונות הסברים

פחות מים ואוכל עוד לפני הנזקים לטווח הארוך 

בעולם שלנו יש פחות מים מאשר בעבר. הבצורת הממושכת בחלקים גדולים של העולם גורמים לימות שלמות להתייבש ואף לנהרות הגדולים של אירופה.

בארצות הבקרית של אמריקה אף נפגע יבול העגבניות בקליפורניה. מה הנזק לכלכלה?. לא ניתן לגדל כמות של עגבניות ולכן גם הקטשופ שלנו נמצא בסכנה. מחרי המים לא רק עולים אלא נתינים בהקצבה שאינה מספקת לחקלאים לגדל את יבולים מספקים לתצרוכת מזון שוטף או ייצור תעשייתי. מה קרה למחירים?. עלו.

פתרונות לאפקט החממה איך אפשר להציל את כדור הארץ?

ארגון האומות המאוחדות פרסם חוות דעת מקיפה בנושא. מתוכה אנו נצטט את הפעולה העיקרית שיש לבצע(1).

האם יש פיתרון להתייבשות העולם ובעיות האקלים? "אנחנו בצומת דרכים. ההחלטות שאנו מקבלים כעת יכולות להבטיח עתיד בר-חיים", אמר יו"ר IPCC, Hoesung Lee. "אני מעודד מהפעולה האקלימית שננקטת במדינות רבות. ישנן מדיניות, תקנות ומכשירי שוק שמוכיחים יעילות. אם אלה יוגדלו ויישמו בצורה רחבה ושוויונית יותר, הם יכולים לתמוך בהפחתת פליטות עמוקה ולעורר חדשנות".

כדי להגביל את ההתחממות הגלובלית לסביבות 1.5C (2.7°F), דו"ח ה-IPCC התעקש שפליטת גזי החממה העולמית תצטרך להגיע לשיא "לפני 2025 לכל המאוחר, ולהצטמצם ב-43% עד 2030".

כמו כן, יהיה צורך להפחית את המתאן בכשליש, המשיכו מחברי הדו"ח, והוסיפו כי גם אם הדבר יושג, זה "כמעט בלתי נמנע שנעבור זמנית את סף הטמפרטורה הזה", אם כי העולם "יכול לחזור אל מתחתיו על ידי סוף המאה".

1 מתוך UN climate report: It’s ‘now or never’ to limit global warming to 1.5 degrees – https://news.un.org/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *