תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו

תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו

מרבד הקסמים ועוד לפניו הביא למדינת ישראל את העדה התימנית. זו נחשבת הקרובה ביותר למסורת המקרא והתנ"ך הודות לבידוד ולמרחק שלה מיתר התפוצות. לאורך השנים היא זכתה לייצוג באומנות ובפולקלור של המדינה שבדרך, על אף שלא זכתה לרמטכ"ל תימני. ומה בכתבה שלנו היום?. תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו.

מה בתערוכה?.מבט אוהב על מורשת יהודי תימן ובמובנים רבים היא מתעדת את הדור האחרון של יהדות תימן המסורתית והמקורית.

תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו

תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו

קצר ולעניין כל הפרטים התערוכה

יהודי תימן, הדור האחרון
תערוכת יחיד לאמן ציון עוזרי
גלריה ע"ש ליידי שרה כהן, אנו-מוזיאון העם היהודי
מה הכתובת?. קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רחוב קלאוזנר 15, רמת אביב
תאריכי הצגה בין התאריכים 4/112024-31/12/2024

עושים כבוד לעדה תערוכת יהדות תימן של ציון עוזרי במוזיאון העם היהודי אנו

בתערוכה, תוכלו לצפות בצילומיו של עוזרי משקפים מסע אישי שמייחל לקשר, בעולם של הגירה ואובדן. עבודתו הפגישה אותו עם קהילות יהודיות המפוזרות על פני תבל, כולל באזורים בהם הקהילה היהודית נמצאת בסכנה. הוא מחפש תמיד לגלות תחושת בית, מנהגים מוכרים, חוויות משותפות.

הצגות חנוכה מבצעים הנחות קופונים

הצגות חנוכה מבצעים הנחות קופונים

הכירו את הצלם ציון עוזרי ויצירתו

הצלם ציון עוזרי, בן למשפחה שעלתה לישראל מתימן עם קום המדינה, יצא למסע בעקבות עברו, בחיפוש אחר יהדות ומנהגים שהולכים ונעלמים. הדור השני והבאים אחריו, גדלו והתערו בחברה הישראלית ונטשו את מרבית המסורות, המנהגים, והלך הרוח של הוריהם.

ציון עוזרי גדל בישראל בתקופה שבה הגיעה לשיאה קליטת העלייה של עולים חדשים במדינה הצעירה. הוא חווה את העושר התרבותי שהביאו איתם העולים מארצות שונות ואת המסורות המגוונות: הן את תרבות יהודי אירופה לאחר השואה, והן את העזיבה והגירוש של יהודים יוצאי ארצות האסלאם ואת התרבות שהביאו עמם לארץ. חוויות ייחודיות אלו הטביעו את חותמן על עוזרי וניכרות ביצירותיו, אשר מבטאות מבט חוצה תרבויות.

מתי וכמה יהודים עלו מתימן לישראל

העלייה של יהודים מתימן לישראל התרחשה בעיקר בעקבות הקמת מדינת ישראל בשנת 1948. המבצע המרכזי שבו עלו יהודים מתימן היה "מבצע רונה" (או בשמות אחרים כמו "מבצע מרדכי"), שהתקיים בשנים 1949-1950. במהלך מבצע זה, עלו לישראל כ-50,000 יהודים מתימן.

אגב, לפני מבצע זה, היו גם עליות קטנות יותר של יהודים מתימן לישראל בשנים שקדמו לו, אך סך הכל מדובר במאות בודדות. העלייה הגדולה והמשמעותית התרחשה כאמור לאחר מלחמת העולם השנייה ובמהלך שנות החמישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *