שבוע ההנקה 2022 מי יכולה לתרום וכיצד כל הפרטים

 

שבוע ההנקה 2022 מי יכולה לתרום וכיצד כל הפרטים

מגן דוד אדום מציין את שבוע ההנקה 2022. בשבוע הבא, בראשיתו של חודש אוגוסט, יציין מגן דוד אדום את התאריך. במסגרת השבוע יקיים בנק החלב של מד"א מגוון פעילויות הסברה וגיוס תורמות למערך בנק החלב, אשר מציל חיים בכל עת. מי יכולה לתרום וכיצד כל הפרטים.

הכירו את בנק החלב של ישראל שבוע ההנקה 2022

ביום שלישי (2.8) יקיים בנק החלב של מד"א הפנינג הסברה מיוחד במועדון היולדות בביה"ח שיבא תל השומר.

מה יקרה באירוע? במסגרתו יערכו פעילויות הסברה בנושא חשיבות תרומת מנת החלב.

עוד באתר אוהב אותך צ'ארלי סרט ישראלי חדש 2022 צפו בווידאו

בנוסף, בנק החלב של מגן דוד אדום שפועל מתחנת מגן דוד אדום בירושלים יקיים סיורים והדרכות לצוותי הפגיות. כל זאת על מנת להעלות מודעות לנושא ולחזק את שיתופי הפעולה.

מה המטרה? לסייע לכמה שיותר תינוקות הזקוקים לעזרה.

צוותים מבתי החולים הדסה יגיעו ליום השתלמות בבנק החלב ובביה"ח בלינסון ולניאדו, יגיעו אנשי מד"א להרצאות העשרה בנושא. מטרת הפעילויות הנה לגייס עוד נשים שייתרמו מנות חלב באמצעות בנק החלב של מד"א.

מי יכולה לתרום חלב אם וכיצד ?

מתנדבות בריאות שיש להן עודף של חלב, עומדות בדרישות משרד הבריאות. מנהלות אורח חיים בריא ותרומת החלב לא תפגע ביכולת ההנקה של האם לתינוק שלה. לצורך התחלת תהליך קליטה או לבירור פרטים יש לפנות במייל milkbank@mda.org.il.

הליך התרומה ייעשה בצורה שתבטיח את איכות החלב: הנשים המניקות המעוניינות לתרום יפנו לבנק חלב האם ויוזמנו לריאיון רפואי לצורך עריכת סדרת בדיקות על מנת להבטיח את איכותו ובטיחותו.

נשים שימצאו בריאות, בין אם הן נמצאות בבית החולים או בבית, יבצעו שאיבת חלב עודף במשאבת חלב אישית.

האריזה מאושרת עפ"י התקן והחלב ישמר בשקית ייעודית בהקפאה עד לאיסוף על ידי עובדות הבנק הלאומי לחלב אם של מד"א.

חשוב כי על כל שקית ייכתב בטוש לא מחיק השם המלא של התורמת, תאריך השאיבה נפח והאם חלו אירועים שונים בזמן השאיבה. בשלב זה יתואם עם התורמת מועד לאיסוף התרומה.

בנק הלאומי לחלב אם של מד"א הוקם ב-2018.

החל מינואר 2021 מספק באופן סדיר ולפי צרכים רפואיים חלב מפוסטר ומפוקח. החלב נתרם לפגים נזקקים בפגיות בכל רחבי הארץ. בשנת 2021 סופקו כ-1,400 ליטר והשנה הצפי עומד על 1,800 ליטר.

אספקת החלב הסדירה לפגיות נשענת על שטף קבוע של תרומות חלב מאימהות אשר עומדות במדדים לתרומת החלב.

בשנת 2021 הצטרפו לבנק 155 תורמות חלב חדשות. מה מאפיין אותן?.

הן עומדות בסטנדרטים הרפואיים הקפדניים ביותר. כל הן מספקות חלב בטוח ביותר לפגים. מתחילת שנת 2022 הצטרפו כבר 150 תורמות חדשות.

כמה חלב אם נתרם בישראל?

מתחילת פעילות בנק החלב של מד"א – נתרמו כ-2,800 ליטר חלב (אמא מניקה מלא מייצרת כ-800 מ"ל ליממה ובהנחה כי רוב החלב שנתרם הוא מעודפי חלב יש צורך בתורמות רבות).

דנית בן דוד, שביתה דניאל קיבלה תרומות חלב אם וכעת החליטה לתרום בעצמה, סיפרה: "הבת שלי נולדה בשבוע 26 ובימים הראשונים לחייה נעזרה אך ורק בתרומות חלב של מד"א. זה הליך שהציל את חייה והיה קריטי ומשמעותי מאוד. לאחר שהתאוששתי והבנתי את גודל הסיוע הענק שקיבלנו, החלטתי לתרום בחזרה ולהציל חיים של תינוקות נוספים. בתור אמא שחיי ביתה היו בסכנה, הרגשתי שאני חייבת לעזור לאימהות נוספות ולתרום – כפי שעשו בשבילי".

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "פעילות בנק החלב חשובה מאין כמוה ובעיקר – מצילה חיים,

כבר בגיל כל כך צעיר ופגיע. אני מזמין את כל האימהות המניקות בישראל, שביכולתן לתרום ולסייע. ליצור עימנו קשר ולהצטרף למאגר המרגש של תורמות מנות חלב. כדי שיחד, כחברה, נוכל להציל כמה שיותר פגים".

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *